Wat kost een website in 2021?

Een op maat gemaakte website of een template, wat kost het in 2021?

De prijzen voor een website lopen uiteen. De ene partij vraagt 399 euro voor een website, een andere partij vraag 2000 euro. Wat is het verschil? Wat kost een website?

Goedkope website templates

Goedkoop is duurkoop. Dat geldt ook voor websites die gebruik maken van een template. De websites die voor onder de duizend euro over de toonbank gaan zijn vaak templates: kant en klare websites die aangepast worden naar de wens van de klant. Vaak worden deze templates gebruikt voor kleine bedrijven met een klein budget. 

Het voordeel is dat deze websites op korte termijn en voor een lage prijs opgeleverd kunnen worden. Het nadeel is dat templates erg beperkend zijn in de mogelijkheden. Een huisstijl komt vaak niet tot haar recht in een template, ook zijn dit geen technische hoogstandjes. 

Kleinere bedrijven met alleen een homepagina, contactpagina, over ons en contactpagina kunnen vaak toe met een templatewebsite. Als je zichtbaar wil zijn in de zoekmachines dan is een template website een no-go. Dit omdat er weinig ruimte is voor zoekmachineoptimalisatie.

Op maat gemaakte websites

Een op maat gemaakte website vind je in het hogere segment. Grotere bedrijven maken vaak gebruik van een op maat gemaakte website. Wanneer jouw website een belangrijk onderdeel is binnen je bedrijf dan is het raadzaam om voor een professionele, op maat gemaakte website te kiezen. Op maat gemaakte websites zijn vaak duurder in de aanschaf, omdat een webdesigner vele uren besteedt aan het maken van de website.

Op maat gemaakte websites worden bij Mollema Creative van begin tot eind helemaal uitgedacht. Zo beginnen we met een kennismakingsgesprek, bespreken we de strategie en bestuderen we de concurrentie. Daarna maken we een concept en beginnen we aan het ontwerpproces. 

Op maat gemaakte websites

Nu weten we het verschil tussen een website die gebruik maakt van een template en een op maat gemaakte website. Maar wat kost een op maat gemaakte website? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld  van of de website tweetalig is, uit hoeveel pagina’s de website bestaat, het aantal functies en het ontwerpproces (plus de complexiteit ervan). Een op maat gemaakte website kost in 2021 meestal tussen de twee- en tienduizend euro. 

Website laten maken, webdesign

Weten wat jouw nieuwe website kost?

Jouw nieuwe website is een paar klikken van je vandaan.